Csatlakozz a közösséghez!

Készíts blog-ot,
írj kommentet,
keress barátokat,
lépj be a klubba!

> Belépés < > Regisztráció <

Jaguar xj220

2011.08.25. 23:24 >>>> safranek >>>> RETRO, SEGA >>>> : 1805 : 0


A kamera szûk kanyonok és magas gerincek közt kanyarog. A távolban egy hegytetôn egy pillanatra megcsillan valami de el is tûnik, amikor ismét lebukik a kamera. Aztán egy nagy kapaszkodás után elénk táruk egy lapos hegytetô és rajta egy Jaguar XJ220 a világ egyik legszebb sportautója.


A csillogó metál fényezés szinte elkápráztatja az embert, hirtelen azt sem tudjuk melyik gombot érintsük meg a joypad-on. Hiába ez bizony nagyon brutálisnak igérkezik. A Core játéka egy új fejezetet jelent az MCD játékok sorában. Mint késôbb látni fogjuk a szépen kidolgozott játék a CD technika adottságaival kombinálva egyértelmûen sikerre számíthat. Az átvezetô animációk és zenék után a fômenübe gurulunk be, ahol is a következô opciók közül választhatunk:

- Option - rengeteg válogatási lehetôség adódik a játékban, ha át szeretnénk alakítani a játék környezetét. Átállíthatjuk 2 játékos üzemmódra is game-t, így nem csak az ellenfeleink ellen játszhatunk. Ha nem szimpatikus a gép álltal felajánlott automata sebességváltó, akkor konfigurálhatunk magunknak egy szimpatikus manuális váltót is. A CD-n elhelyezett számokat is meghallgathatjuk, sôt még az alkalmazott sfx-eket is felajánlja a gép. Olyan apróságokat is átállíthatunk, mint pl., a kijelzés mérföldben vagy km/h-ban történjen-e. Az egyes versenyek hosszát a közök beállításával szabályozhatjuk 3 és 9 között.
- Track Editor - az egyik legmeglepôbb opciója a programnak. A játékban elôforduló összes pályát átdefiniálhatjuk is. Lehetôségünk van mindenféle tereptárgyat
(híd, alagút, stb) kipakolni a pályára. Mind a 16 pályát sikerülhet olyannyira átalakítani, hogy bizony még a játék készítôi sem ismernének rá.
- Free Practice - nagyon hasznos menüpont, ahol is minden a játékban elôforduló pályát kipróbálhatunk anélkül, hogy igazi helyezésre történô játékot kellene játszanunk. Nem árt egyébként komolyan venni a dolgot, mivel nagyon sok olyan dologra fény derülhet ilyenkor, ami nagy hátrányt jelenthet ha a verseny közben döbbenünk rá. Külön ki kell emelnem azt, hogy nem árt ha felkészülünk az idôjárás néha drasztikus változásaira, de hát végül is ez természetes, mert hisz bejárjuk az egész Földet versengésünk közben.
- World Tour - az egyik nagy megmérettetési lehetôség. A felkínált országokon végighaladva kell teljesítenünk a pályákat, persze a lehetséges legjobb eredménnyel. Az országok között tuningolhatjuk kocsinkat is, rengeteg hasznos kiegészítôre tehetünk így szert. A kiegészítôk egy része életbevágó lehet, mert egy jobb motor nélkül lemaradunk a verseny elôrehaladtával társainktól.
- Grand Prix - hasonló funkció mint az elôzô, itt is egy kezdeti Qualifying (idômérô edzés) után a versenytársakkal kell megkûzdenünk egy kicsit más feltételek között a versenytársainkkal.

Nagyon jó játéknak igérkezett a Jaguar XJ220 és valóban nem csalódtunk benne. A szépen kidolgozott grafika és a nagyszerû zenék igencsak élvezetessé teszik a versenyzés szerelmeseinek a Core játékát.

Nagyon jó játéknak igérkezett a Jaguar XJ220 és valóban nem csalódtunk benne. A szépen kidolgozott grafika és a nagyszerû zenék igencsak élvezetessé teszik a versenyzés szerelmeseinek a Core játékát.
Sorry, there is a glitch in the system. The webmaster has been notified of the issue.