Csatlakozz a közösséghez!

Készíts blog-ot,
írj kommentet,
keress barátokat,
lépj be a klubba!

> Belépés < > Regisztráció <

Sonic & Knuckles (MD)

2013.02.03. 18:40 >>>> safranek >>>> RETRO, SEGA >>>> : 1046 : 0


Próbáljunk meg tervezni egy sikervárományos karaktert, amely esetleg versenyre kelhet Sonic-kal, aki időközben a Sega MegaDrive jelképévé vált. Nem lesz könnyű dolgunk, de próbálkozni szabad. Legyen nagyon erős, hogy bármilyen lehetetlen feladatot meg tudjon oldani.

Legyen jellemző a színe, s mivel a kék már foglalt, válasszuk a pirosat, igazodva a harcias magatartáshoz, amit majd neki szánunk. Egy buta, könnyen megjegyezhető névre is szükségünk lesz, nem árulok el nagymeglepetést, ha azt mondom, hogy ez a Knuckles lesz. Ha minden jól sikerült, hősünk méltó társa lesz Sonic-nak egy újabb platformjátékban, amelyekkel ugyan tele van a padlás, de a Sonic névvel fémjelzett termékekre még van igény.

Ezúttal választhatunk a két harcos közül. Tails távozott, mancsában a P45-el, így már csak két közönséges tüskés emlős áll Robotnik világuralmi tervei útjában. Ez a két emlős az, amelyek közül választva már nem muszáj egy sündisznóra építeni terveinket. Ennek legfőbb előnye, hogy két játékot kapunk egy csomagban. Pontosabban, ugyanazt a játékot két különböző tulajdonságú karakterrel is játszhatjuk, minimum kétféle végigjátszást találva.
Knuckles nem olyan gyors, mint Sonic, ám erősebb és jobban tud navigálni a levegőben. S ami a legnagyobb előnye, meg tud mászni függőleges falakat, elérve egyébként elérhetetlenül magasan elhelyezkedő területeket is.
A sündisznó szekcióban nem történt semmi változás:Sonic még mindig gyors és kék. A játékot szerencsére Knuckles szerepében nehezebb végigjátszani, mivel a pálya közepén, ill. végén található szörnyeket nehezebb megsemmisíteni.
A program valószínűsíthető kifutási ideje így jelentősen megnőtt, hiszen nem tréfa a nehezebb karakterrel végigjátszani mind a hat zónát, melyek mindegyike tartalmazza a kellő számú bónuszpályát és további speciális részeket is.
A Sonic 3-ban meglévő F-RAM alapú mentési lehetőséget a játék nem tartalmazza. Ám ami meglepő, a kártya kompatibilis a már régen a polcra helyezett Sonic 2-vel és 3-al, lehetőséget adva arra, hogy a régi játékokat Knuckles bőrében is végigjátszhassuk.

A Sonic & Knuckles nagyon meggyőző grafikával rendelkezik. Az írók a Sonic 3-ból átvették a játszhatóság szempontjából jól sikerült elemeket, s újabbak hozzáadásával felfrissítették a készletet. Meglepő, hogy a készítők nemcsak egy újabb langymeleg folytatást készítettek. A lényeg azonban ugyanaz maradt: gyorsan kell futni, pénzérméket kell összeszedni, s meg kell találni a smaragdokat.

Mindent egybevetve a mai napon ez a legjobb Sonic kártya, s a lehetőség, hogy segítségével újrajátszhatjuk a sorozat két korábbi részét, egy igazi ráadás. Aki megveszi a játékot, semmi meglepően újdologra ne számítson, ugyanis, mint az már eddig is remélhetően kiderült, minden bővítés ellenére a játék a Sonic sorozat folytatásának tekinthető, friss névvel. Ami miatt érdemes kipróbálni,az a nehézségi fok, mely biztosítja a játékban elmerülők számára a hosszú, “nyugalmas” kikapcsolódást. Ami nagy kérdés még, az a kártya ára. A Sonic 3 drága volt az F-RAM alapú mentési lehetőség miatt, ezt a lehetőséget azonban, mint már említettem, a S&K nem támogatja. Meglátjuk.
Sorry, there is a glitch in the system. The webmaster has been notified of the issue.